[Açık Kaynak] OSIRIS — Palantir Tarzı Gerçek Zamanlı Küresel İstihbarat / OSINT Dashboard'u (Next.js + WebGL)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre Tek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çevrimiçi zaman
13s 17d
OS Yaşı
8 Ay 18 Gün
Selamlar,

Sizlerle açık kaynaklı bir proje paylaşmak istedim: OSIRIS — canlı uçuş takibi, deprem/yangın izleme, CCTV ağları, çatışma bölgesi haritalaması ve 7/24 haber akışlarını tek bir GPU hızlandırmalı harita arayüzünde birleştiren bir OSINT (Açık Kaynak İstihbarat) platformu. Kendini "Palantir'e açık kaynak alternatif" olarak konumlandırıyor.

Neler sunuyor?
  • 🛩️ Uçuş Takibi — OpenSky Network üzerinden ticari/özel/askeri uçaklar
  • 🚢 Deniz Trafiği — 39 küresel liman, 10 önemli boğaz/geçiş noktası
  • 📹 CCTV Ağları — TfL, WSDOT, Caltrans, NYC DOT gibi kaynaklardan 2.000+ kamera
  • 🌍 Deprem & Yangın — USGS ve NASA FIRMS ile gerçek zamanlı veriler
  • 📰 Canlı Haber Yayınları — 25+ küresel yayıncıdan (NBC, Al Jazeera, Sky News vb.)
  • ☀️ Uzay Havası — NOAA verileri, uydu takibi (N2YO)
  • 🛡️ Siber Güvenlik — CVE/zafiyet taraması (NVD)
  • ⚔️ Çatışma Bölgeleri — 13 aktif çatışma/gerilim bölgesi
  • Kripto Cüzdan İzleme — BTC/ETH takibi, OFAC yaptırım listesi eşleştirmesi
  • 💬 Telegram OSINT — açık kanallardan coğrafi konumlandırılmış gönderiler
Ayrıca bir RECON araç seti de var: port tarayıcı, DNS/WHOIS sorgulama, SSL sertifika analizi, IP istihbaratı gibi klasik OSINT/pentest araçları içeriyor.

Teknik altyapı:
Next.js 16 + TypeScript ile yazılmış, harita render'ı için MapLibre GL (WebGL tabanlı) kullanılıyor. Docker ile kolayca self-host edilebiliyor, veri kaynaklarının büyük çoğunluğu API anahtarı gerektirmeden ("keyless") çalışıyor durumda.

Kurulum:
git clone
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

cd osiris
npm install
npm run dev

Lisans: MIT — yani tamamen açık kaynak ve özgürce kullanılabilir/değiştirilebilir.

🇹🇷 Türkçe Sürüm Geliyor:
Bu arada bir duyuru daha yapmak istiyorum: biz de Softably ekibi olarak OSIRIS'in tamamen Türkçe çevirisi üzerinde çalışıyoruz. Yakında GitHub profilimizde yayınlanacak, takipte kalmak isteyenler için not düşmüş olayım.

Not: Orijinal projeye bağlı bir kripto token'ı da bulunuyor (README'de belirtilmiş), bu konuda kendi araştırmanızı yapmanızı öneririm — ben herhangi bir finansal tavsiyede bulunmuyorum, burada sadece yazılımı/platformu tanıtıyorum.

🔗 GitHub:

Kullanan, deneyen veya benzer OSINT araçlarıyla ilgilenen var mı, deneyimlerinizi merak ediyorum!

Konu: OSIRIS Türkçe Yerelleştirmesi (GÖKSEL Projesi)

Selamlar!

OSIRIS projesi için açtığınız konuyu inceledim. Ben OSIRIS projesinin Türkçe yerelleştirme ve entegrasyon sürecini (GÖKSEL) yürütüyorum.

Projenin Türkiye'deki kullanıcılara ve siber güvenlik topluluğuna daha rahat ulaşması adına güncel Türkçe versiyonunu, arayüz çevirilerini ve dokümantasyonunu GitHub üzerinde aktif olarak güncelliyoruz.

Hazırladığımız tanıtım videosuna ve projeye ait detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz:

🎬 OSIRIS Türkçe Versiyon (GÖKSEL V5) Reels Tanıtımı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

💻 GitHub Depomuz:

📲 Instagram Sayfamız:

Dilerseniz hazırladığınız forum yazısına Türkçe versiyon erişim linki olarak bizim aktif depomuzu ve Reels videomuzu ekleyebilirsiniz. Böylece projeyi Türkçe incelemek ve kullanmak isteyenler en güncel sürüme doğrudan ulaşabilir.

İyi çalışmalar dilerim!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri