[Açık Kaynak] OSIRIS — Palantir Tarzı Gerçek Zamanlı Küresel İstihbarat / OSINT Dashboard'u (Next.js + WebGL)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre Tek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çevrimiçi zaman
12s 55d
OS Yaşı
7 Ay 18 Gün
Selamlar,

Sizlerle açık kaynaklı bir proje paylaşmak istedim: OSIRIS — canlı uçuş takibi, deprem/yangın izleme, CCTV ağları, çatışma bölgesi haritalaması ve 7/24 haber akışlarını tek bir GPU hızlandırmalı harita arayüzünde birleştiren bir OSINT (Açık Kaynak İstihbarat) platformu. Kendini "Palantir'e açık kaynak alternatif" olarak konumlandırıyor.

Neler sunuyor?
  • 🛩️ Uçuş Takibi — OpenSky Network üzerinden ticari/özel/askeri uçaklar
  • 🚢 Deniz Trafiği — 39 küresel liman, 10 önemli boğaz/geçiş noktası
  • 📹 CCTV Ağları — TfL, WSDOT, Caltrans, NYC DOT gibi kaynaklardan 2.000+ kamera
  • 🌍 Deprem & Yangın — USGS ve NASA FIRMS ile gerçek zamanlı veriler
  • 📰 Canlı Haber Yayınları — 25+ küresel yayıncıdan (NBC, Al Jazeera, Sky News vb.)
  • ☀️ Uzay Havası — NOAA verileri, uydu takibi (N2YO)
  • 🛡️ Siber Güvenlik — CVE/zafiyet taraması (NVD)
  • ⚔️ Çatışma Bölgeleri — 13 aktif çatışma/gerilim bölgesi
  • Kripto Cüzdan İzleme — BTC/ETH takibi, OFAC yaptırım listesi eşleştirmesi
  • 💬 Telegram OSINT — açık kanallardan coğrafi konumlandırılmış gönderiler
Ayrıca bir RECON araç seti de var: port tarayıcı, DNS/WHOIS sorgulama, SSL sertifika analizi, IP istihbaratı gibi klasik OSINT/pentest araçları içeriyor.

Teknik altyapı:
Next.js 16 + TypeScript ile yazılmış, harita render'ı için MapLibre GL (WebGL tabanlı) kullanılıyor. Docker ile kolayca self-host edilebiliyor, veri kaynaklarının büyük çoğunluğu API anahtarı gerektirmeden ("keyless") çalışıyor durumda.

Kurulum:
git clone
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

cd osiris
npm install
npm run dev

Lisans: MIT — yani tamamen açık kaynak ve özgürce kullanılabilir/değiştirilebilir.

🇹🇷 Türkçe Sürüm Geliyor:
Bu arada bir duyuru daha yapmak istiyorum: biz de Softably ekibi olarak OSIRIS'in tamamen Türkçe çevirisi üzerinde çalışıyoruz. Yakında GitHub profilimizde yayınlanacak, takipte kalmak isteyenler için not düşmüş olayım.

Not: Orijinal projeye bağlı bir kripto token'ı da bulunuyor (README'de belirtilmiş), bu konuda kendi araştırmanızı yapmanızı öneririm — ben herhangi bir finansal tavsiyede bulunmuyorum, burada sadece yazılımı/platformu tanıtıyorum.

🔗 GitHub:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

Kullanan, deneyen veya benzer OSINT araçlarıyla ilgilenen var mı, deneyimlerinizi merak ediyorum!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri